Следвайте Гласове в Испанският Конгрес на депутатите (долната камара на испанския

...
Следвайте Гласове в Испанският Конгрес на депутатите (долната камара на испанския
Коментари Харесай

Нов закон в Испания разрешава аборти на момичета на 16 и 17 години без съгласие на родител

Следвайте " Гласове " в 
Испанският Конгрес на депутатите (долната камара на испанския парламент) одобри закон за половото и репродуктивно здраве, който ще разреши на девойки на 16 и 17 години да се подлагат на аборт без единодушие на родител, заяви " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Законът също по този начин прави Испания първата европейска страна, която ще обезпечава заплатен отпуск за дами, страдащи от менструални болки.
" С тези поощрителни ограничения ще можем да упражняваме свободата върху нашите тела и да реализираме цялостно признание на правата на половината население на страната ", съобщи пред депутатите испанският министър на равенството Ирене Монтеро.
Законът беше признат със 190 гласа " за ", против 154 " срещу ", а петима се въздържаха.

Лявото съдружно държавно управление показа на разискване проектозакона през май за да се обезпечи достъп до аборт и да се отстрани клеймото за менструалното здраве. Нормативният акт се оспорва от католическата черква и деятели против аборта в страната.
Новият закон отстранява наложителния тридневен интервал на " размисъл " за дами, които желаят да прекратят бременността си, както и условието за единодушие от родител или аставник преди абортиране на шестнадесет и седемнадесетгодишните. Това условие беше въведено през 2015 година от управлявалата тогава консервативна Народна партия.
Приетият нормативен акт обезпечава заплатен отпуск за бременните след 39-а седмица и безвъзмездни санитарни и лекарствени артикули при менструация за публични институции като учебни заведения, затвори и лечебни центрове.
С приемането му също по този начин сурогатната бременност, която е неразрешена в Испания, ще се счита за форма на принуждение против дамите.
Лурдес Мендес от крайнодясната партия " Вокс " съобщи, че с оповестяването на аборта за човешко право се нарушава конституцията, а ценностната система на Испания се обръща с главата надолу.
Соня Ламас, представител на клиниката за женско здраве " Датор ", сподели пред " Ройтерс " през май, че те приветстват подхванатите ограничения. Така нареченият интервал на размисъл е непотребен, тъй като " дамите вършат осведомен избор и ние нямаме потребност да размишляваме върху решение, което към този момент сме взели ", добави тя.
Пред постройката на клиниката постоянно се организират митинги и групови молебствия. Ламас разказа акции на деятели против абортите, " които беседват с дами в чакалните на лицензирани клиники, които би трябвало да са предпазена зона ".
Приетият в долната камара закон би трябвало да бъде утвърден и от испанския Сенат (горната камара на парламента).

Източник: dnevnik.bg
 
 
 
 
16 Дек 202228309 Дек 202271219 Ное 2022133315 Ное 202240619 Окт 202283005 Sep 20222546КоментариММ9316 Дек 2022 10:21ч.
Този закон би трябвало автоматизирано да даде ВСИЧКИ права, публикувани върху пълнолетните жители на Испания и на децата на 16 година и нагоре... другояче е лицемерно и нелогично.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Валяк16 Дек 2022 10:47ч.
Законът е безусловно дискриминационен. А, бременните мъже на 16 и 17 години за какво да не могат да помятат без единодушие на двете майки-родители?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202235116 Дек 202227708 Дек 202292224 Sep 20223424
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР